Norsk Folkemuseums Dansegruppe er 60 år i år!

Vi gratulerer alle dansere, musikere, instruktører og gode hjelpere i venneforeningen med jubileet!

Om oss

Norsk Folkemuseums Dansegruppe teller ca. 120 dansere i alderen 5-25 år. Hele sommerhalvåret danser vi på museet hver søndag kl. 14.00 og vi har nissedans på museets julemarked. Vi opptrer i flotte setesdalsdrakter og bruker hardingfela som hovedinstrument for tonefølge. Dansegruppen tilbyr også opptredener på bestilling.

Ønsker du å være med i Norsk Folkemuseums Dansegruppe?

Vi har nå fulle grupper, men har plass til noen få gutter. Vi ser etter gutter som kan bidra positivt til gruppen, er glad i musikk og dans og som ønsker å lære noe nytt. Vi tilbyr ekstratrening for alle nye og hallingtrening (lausdans) for de som ønsker å lære spreke triks og sparke hatt. Gruppen har profesjonelle instruktører og folkemusikere på alle øvinger. Gruppen er kjent for sine mange danseforestillinger i inn- og utland. Velkommen til prøvedansing!

Vi har plass til fire gutter født -05/-06, tre gutter født -03/-04, tre gutter født -01/-02 og to gutter mellom 18 og 25 år.

Vi tilbyr forestillinger

Vi har et bredt utvalg av norske folkedanser på repertoaret. Gruppen opptrer i mange ulike sammenhenger, alt fra bryllup til statsbesøk, og vi gjør alt vi kan for å skreddersy et program som passer ditt arrangement. Våre musikere er blant de beste i landet på sine instrumenter.

Folkedansforestilling: kr. 7000,-

Dansere i alderen 13-25 år fra Norsk Folkemuseums Dansegruppe gir en forrykende forestilling med folkedanser som ril, reinlender, pols, springar og halling. Prisen inkl. spillemann og tre dansepar. Om flere par ønskes, koster det kr. 1.000,- ekstra per par. Om du heller ønsker barnedansere (7-12 år), koster dette også kr. 7.000,-. Prisen inkluderer da spillemann samt opptil seks dansepar.

Folkedansforestilling m/ kurs: kr. 9.000,-

Samme som ovenfor, men etter forestillingen lærer vi bort noen enkle folkedanser til gjestene. Varighet 60 min.

Folkedanskurs: kr. 6500,-

Vil dere lære å danse folkedans? Vi tilpasser nivået til gruppen, og lover en morsom opplevelse! Prisen inkluderer to instruktører/dansere og spillemann. Alle dansere og musikere bruker bunad. Vi forteller om bunader og instrument hvis ønskelig. Norsk/engelsk. Mva. tilkommer alle priser.

  • For mer informasjon, bestilling av dans eller påmelding:

    Kontakt leder Trine Sjølyst
    mob. 95 85 98 34
    trine.sjolyst@norskfolkemuseum.no

    Se ellers hjemmesiden vår: www.folkedansen.no