Møt moderne & tradisjonelle bryggere. Lær om prosesser og ingredienser. Brusbrygging for barn. Ølsanger, foredrag & aktiviteter.

Hva: Ølkultur og brusglede  
Når: Klokken 11-16, søndag 29 mai
Hvor: Norsk Folkemuseum

Mikrobryggerier vokser i antall og stadig flere prøver seg ølbrygging i heimen.  Samtidig har øl en lang tradisjon i Norge. Trend og tradisjon møtes derfor når Norsk Folkemuseum arrangerer sin første øldag. Her blir det en frisk miks av mikrobryggerier, tradisjonsbryggere, hjemmebryggere, smaksprøver, foredrag, bokpresentasjon og kunnskap om brygging. Dette er en dag for alle som bryr seg om øl og brus.

Det er en fin historisk linje fra bonden som brygget øl i gamle dager til dagens moderne hjemmebryggere og mikrobryggerier. På søndag blir det både fokus på den tradisjonelle bryggekulturen og den mer moderne måten å brygge øl og brus på. Her kan man møte en rekke personer som har ulik tilnærming til det å brygge øl.  

Mirobryggerier som Nøisom, St. Hallvards bryggeri, Hegg Ølkompani og Grünerløkka

Brygghus kommer for fortelle hvordan de tenker om bryggekunsten. Det blir også muligheter for å lære mer om tradisjonsbrygging og moderne hjemmebrygg.

I løpet av søndagen går både en hjemmebrygger og en tradisjonsbrygger gjennom hele prosessen med å brygge øl. I tillegg vil altså flere mikrobryggerier stille sin kunnskap til disposisjon. Er du interessert i å brygge øl er dette stedet å være på søndag.

For å servere brus kommer brusbryggerne Oskar Sylte og Roma. Her blir det også smakskonkurranser.

Ølet står sterkt i norsk kultur. Og et bevis på akkurat det er at Norsk Folkemuseums aller første gjenstand var en ølbolle. På søndag finner man frem denne, samt en rekke andre øl-relaterte kulturskatter. Disse vises frem under et foredrag som ledes av forfatter og nestor innen ølfaget, Lars Marius Garshol.

Bøkene Ølsmaking og Håndbok i ølbrygging, av Gustav Foseid blir presentert.  Hege Ramseng holder foredrag om damer og øl.

For alle som er interessert i øl og brus bør Norsk Folkemuseum være rett sted søndag 29.mai.


Jon Ilseng
Program- og kommunikasjonsrådgiver

Norsk Folkemuseum

Boks 720 Skøyen

N-0214 Oslo

Tel.: (+47) 97 15 88 06

Tel.: (+47) 22 12 37 00

e-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no

www.norskfolkemuseum.no