I over et år har Norsk Folkemuseum jobbet med Setesdalstunet for å få det til å bli som da Hallvor Jonsen bodde her i 1739. Innredningen er ny, historiene er nye og tredyr har flyttet inn i fjøset. Velkommen til åpning på søndag.

Hva: Setesdalstunet 1739. Åpning og familiearrangement
Hvor: Norsk Folkemuseum
Når: 12. juni klokken 11-16

Endelig åpner Setesdalstunet
På søndag står endelig et av museets fineste tun klar til å ta imot folk. Da inviteres det til åpning med musikk, dans, omvisninger og servering av lokal setesdalsmat. Æren av å åpne tunet og husene har tilfalt Anna Stella Karlsdottir, daglig leder av Setesdalsmuseet. Musikken blir fremført på 1700-talls hardingfele av Gunnar Stubseid. Det blir også dans med mulighet for opplæring.

Helt nye setesdalsdrakter
Draktene som tunvertene har på seg i Setesdalstunet er spesiallaget for perioden og helt annerledes enn den velkjente setesdalsbunaden. Mange vil nok bli overrasket over hvordan disse hverdagsdraktene ser ut. Tå kontakt for å få tilsendt bilder av den nye drakten.

Velkommen til 1739
Dramatiseringsåret for det «nye» Setesdalstunet er 1739. Det er livet på gården Kjelleberg som det store og hele presenteres for publikum. Tunet og husene innredes slik det kan ha sett ut der da tidligere eier av gården Kjelleberg bodde her tidlig på 1700-tallet. 

Video prosjekteres rett på treveggen
I nabogården Åmli vises feiringen av gravølet til Ånund Knuttson. Her får man se hvordan stua og kista var pynta, og hva han faktisk etterlot seg da han døde.  Ett nytt grep er det også å prosjektere video inne i huset.  Dette er et spennende formidlingsgrep i forhold til å fortelle hvordan folk faktisk hadde det på landsbygda i Setesdal i 1739. Den som møter opp på søndag får se! 

Aktiviteter for barn
Det blir flere aktiviteter for barn som spikking av rivepinner og demonstrasjon av «tynsling». «Tynsling» betyr å banke ljåbladet tynt med stein for å få det skarpt. Det blir også mulighet til å smake på gamle Setesdals-retten "dravle".