Kriminell Påske: Mordet på Sølv-Tollef

Hva: Kriminell Påske
Når: Hver dag hele påsken. Søndag 19.mars – mandag 28. mars, klokken 11-16
Hvor: Norsk Folkemuseum

Løs et ekte mordmysterium på Norsk Folkemuseum i påsken. Bli med på Kriminell Påske og reis 124 år tilbake i tid for å hjelpe sorenskriver Falsen med å fakke en ekte morder.  Og hva har egentlig en oksepeis med mordet å gjøre?


Påsken er populær på Norsk Folkemuseum

Kriminell Påske er meget populært på Norsk Folkemuseum og trekker årlig rundt 12.000 personer til museet. I år har man børstet støvet av et helt ekte mordmysterium som fant sted i Numedal 25. februar 1832. Sporene, handlingen, karakterene, stedene og ikke minst oksepeisen er alle basert på virkelige hendelser. Dette blir veldig spennende, men ikke skumlere enn at hele familien kan delta.

Du løser et mordmysterium

Etterforskning av et mord handler om å samle spor. Og det er akkurat det du gjør på Kriminell Påske. Du skal samle nok spor til at du kan felle den iskalde og beregnende morderen. Er du riktig flink vanker det en kriminell premie på deg!

Påske er mer enn mord

Påske på Norsk Folkemuseum er også mye mer enn krim og mordmysterier. Eggmaleverksted er en klassiker. Det samme er pannekakeverkstedet. Begge finner sted i Trøndelagstunet – med kort vei for den som ønsker å besøke dyrene i fjøset.

Museet er åpent fra 11-16 hver dag hele påsken.
Ta kontakt for høyoppløselige bilder eller mer informasjon. Vi har mange fine fotolocations for aktivitetene i påsken.  


Jon Ilseng

Program- og kommunikasjonsrådgiver

Norsk Folkemuseum

Boks 720 Skøyen

N-0214 Oslo

Tel.: (+47) 97 15 88 06

Tel.: (+47) 22 12 37 00

e-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no

www.norskfolkemuseum.no