I vinterferien har vi det Gøy Med Ull på Norsk Folkemuseum. Vil du være med å lære hvordan man karder, spinner og vever med grindvev? Åpent hver dag i hele vinterferien. Passer for voksne og barn.

Arrangement: Gøy med Ull
Dato: 20. februar - 28. februar 2016, klokken 11:00–15:00
Hva: Et arrangement der man lærer prosessen fra ull til tråd


Tiden rundt vinterferien var tradisjonelt tiden for å bearbeide ull. I hele vinterferien kan man derfor selv tar del i denne prosessen, på tre ulike poster rundt på museet. Her lærer man hvordan man karder, spinner og vever med ull på en grindvev. Alle postene er bemannet med museets eksperter på temaet.

"Folkemuseet holder åpent hver dag fra 11-15 hele vinterferien, og er et godt tilbud til de som ikke deltar på aktivitetsskole eller ikke er bortreist på hytta i vinterferien. Vinterferien er en tid da mange besteforeldre tar med barnebarna på Folkemuseet. Derfor er det spesielt gøy å tilby noe som flere generasjoner kan ta del i. For barna er dette noe nytt og spennende, mens det for flere eldre er noe man kjenner igjen fra barndommen", sier informasjonsansvarlig for arrangementet Jon Ilseng.

Ulla man bruker kommer fra museets sauer, og disse kan man hilse på i fjøset i Trøndelag. Fjøset er kun åpent i helgene.

Mer informasjon om arrangementet.


Kontakt:

Program- og kommunikasjonsrådgiver
Jon Ilseng
Mob: (+47) 97 15 88 06
E-post: jon.ilseng@norskfolkemuseum.no